Persoanele care doresc să se testeze pentru osteoporoză pot face acest lucru gratuit, pe 1, 5, 6 , 19 și 22 octombrie, în farmaciile Sensiblu din țară, în cadrul campaniei demarate cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, marcată anual pe 20 octombrie.
La nivel național, campania se va desfășura în București și în alte 21 de orașe din țară, după cum urmează: Alexandria, Arad, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Giurgiu, Iași, Mediaș, Mureș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște şi Timișoara.

Adresele farmaciilor, precum si orarul dupa care se efectuează testările le puteți găsi aici, pe site-ul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”. Determinarile de osteodensitometrie din farmaciile Sensiblu se realizeaza în baza trimiterii de la medicul de familie și a programării prealabile.

Osteoporoza determină, în întreaga lume, peste 8,9 milioane de fracturi în fiecare an, ceea ce înseamnă o fractură osteoporotică la fiecare 3 secunde. De asemenea,  osteoporoza afectează 200 de milioane de femei din întreaga lume. La nivel mondial, una din trei femei și unul din cinci bărbați cu vârste de peste 50 de ani suferă de o afecțiune osteoporotică.