Pe 1 noiembrie se va lansa, în premieră pentru România, proiectul Lab Tests Online (labtestsonline.ro). Este vorba de un serviciu public realizat cu scopul de a ajuta pacienţii, personalul medical şi publicul larg să înţeleagă mai bine multitudinea testelor clinice de laborator care ţin de investigaţia medicală de rutină, de diagnostic şi de tratament. Proiectul va fi lansat în cadrul celui de-al 19-lea Congres Național de Medicină de Laborator, care are loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie la Institutul Național de Statistică București.

Platforma globală de informare Lab Tests Online a fost lansată în 2001 în S.U.A., de AACC (American Association for Clinical Chemistry). Ea funcţionează în alte 15 ţări, printre care Australia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania și Turcia. În anul 2009, o serie de asociații au semnat acordul privind traducerea în limba română a site-ului labtestsonline.org: Asociaţia Europeană a Producătorilor de Diagnostic (European Diagnostic Manufacturers Association, EDMA), Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) şi  de Societatea Română de Medicină de Laborator (SRML).

Explică utilitatea analizelor

Site-ul labtestsonline.ro este recunoscut de Comisia Europeană şi este o sursă de încredere în ceea ce privește testele clinice de laborator care ajută la depistarea precoce a unor probleme de sănătate. În 2011, 30 de milioane de persoane (pacienţi şi personal medical) din toată lumea au vizitat un site Lab Tests Online pentru:
– Descrieri detaliate ale testelor,
– Descrieri ale diverselor afecţiuni coroborate cu cele ale testelor aferente,
– Informaţii şi noutăţi în ceea ce priveşte evoluţiile în testarea de laborator, ce influenţează în mod direct consumatorul de servicii medicale,
– Articole aprofundate pe teme referitoare la valorile de referinţă şi tipurile de kituri pentru testarea personală care se găsesc pe piaţă.

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *